Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’a Uğur Mumcu’yu Anma Ödülü

25 Mayıs 2022

Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ve Tepebaşı Belediyesi’nin desteklediği 29. ÇGD Uğur Mumcu’yu Anma Ödülleri sahiplerini buldu. Pandemi dolayısıyla ertelenen ve 15 Mayıs 2022 Pazar günü gerçekleştirilen ödül töreninde 16 kategoride 41 isme ödülleri takdim edildi.

29. ÇGD Uğur Mumcu’yu Anma Ödülleri’nde “Bilim ve Teknoloji” alanındaki ödül, Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’a verildi. “Kırk yıla yaklaşan akademisyenliğim süresince aldığım en gurur verici ödül,” diyen Prof. Yeldan, ödülle ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük devrimci ve demokrasi savaşçılarından birisi olan sayın Uğur Mumcu adına düzenlenen bu çok anlamlı anma töreninde bu sene şahsıma layık görülen Bilim ve Teknoloji Ödülü benim için çok büyük bir onur. Sözcüklere sığdıramayacağım kadar büyük. Kırk yıla yaklaşan akademisyenliğim süresince aldığım en gurur verici ödül diyebilirim.

“Tüm hayatınız boyunca savunduğunuz ilkelerin, yazdıklarınızın, söylediklerinizin böylesine büyük bir devrimcinin kişiliğinde onurlandırılmasını tarif edemem. Sadece ülkemizde değil, neredeyse tüm küresel ekonomide süregelen hukuk ve demokrasi krizi karşısında, meslektaşlarınızla, öğrencilerinizle, tüm çalışma arkadaşlarınızla hep birlikte olduğunuzu bilmek, yalnız olmamak çok anlamlı, gurur ve umut verici.”