Good DEEDs Projesinin İtalya’daki Uluslararası Çalıştayına Ankaralı Lise Ekibimiz Katıldı

17 Temmuz 2023

Ekonomi Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Meltem Ucal’ın Türkiye koordinatörlüğünü yaptığı ve üniversitemiz ile birlikte İtalya, Yunanistan, Portekiz, Letonya ve Romanya’dan beş diğer kurumun dahil olduğu Good DEEDs: Digital Energy Efficiency Designers başlıklı Erasmus+ Key Action 2 (KA226) projesi, özellikle mesleki eğitim alan öğrenciler arasında dijital enerji verimliliği ve karbon ayakizinin etkisi hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

36 ay süren proje, dijital enerji verimliliğine yönelik becerilerin sürekli ve sürdürülebilir büyümesine yönelik bir stratejiyi teşvik etmek amacıyla öğretmenler ve öğrenciler için bir metodoloji ve bir öğrenme platformu geliştirildi. Ayrıca dijital enerji verimliliği konusunda sürekli eğitimi destekleyecek Online Good DEEDs başlıklı bir platform ve meslek lisesi öğretmenleri için bir dizi eğitim aracı da oluşturuldu.

Proje kapsamında 6-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında İtalya’nın Perugia eyaletindeki Nocera kentinde uluslararası bir çalıştay düzenlendi ve çalıştaya Türkiye’den katılmak üzere Ankara Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi; Başöğretmen Matematik Öğretmeni Nadime Sibel Aslan ile öğrenciler Emir Talha Demir, Umutcan Karaca ve Yuşa Eren Ilgaz seçildi.

Ev sahipliğini Good DEEDs projesinin partnerlerinden European Grants International Academy’nin üstlendiği etkinlik için seçilen ekibimiz, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Letonya, Romanya ve Ukrayna gibi farklı ülkelerden meslek liseleri öğretmenleri ve öğrencileri ile bir araya gelerek dijital enerji verimliliği üzerine eğitim aldılar, sunumlar gerçekleştirdiler ve ortak çalışmalar yaptılar. Sunumları büyük takdir gören Ankara Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Proje ile ilgili detaylı bilgi için https://www.gooddeeds.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz.